Submersible pump quit

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by itsmeboat, Aug 9, 2011.

  1. itsmeboat

    itsmeboat New Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Location:
    HARTWELL, GA.
    I use my 800' deep well for watering now that we have county water. It quit yesterday after several hours. In checking
    the control box (Pentek, 1 hp, 230 v) I could see the capacitor was leaking and was hot. Bought a new controller today $70
    and installed. R-B-Y all attached properly to leads. 230 feed from crawl space 12 gauge/ blk,wht,grn attached to L1 and L2 as before and
    ground to box ground nut. Turned on breaker.....a loud pop, black smoke. and main breaker and disconnect pull tripped. Box was hot
    and bottom blew out of capacitor.....what's up. Thanks.
     
  2. lockewell

    lockewell New Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Location:
    Orlando, FL
    I would say you have either bad pump wire or a bad pump motor.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: Submersible pump
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Submersible Pump- Voltage Drop Saturday at 9:24 AM
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Submersible pump failure in cistern Jun 5, 2016
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Submersible well and pump replacement questions.... May 28, 2016
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Submersible Pump Help May 2, 2016
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Re-assembling A Submersible 1/2 Hp Gould Pump Motor May 2, 2016

Share This Page