Think the motor is the problem

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by padd_y17, Jan 6, 2009.

  1. padd_y17

    padd_y17 New Member

    Messages:
    2
    Think the motor is the problem HELLLLLLP NOW PLS

    Took the pump apart to check why i t was not pumping. Cleaned out all the salt build up and put it all back together. it was pumping fine for an hour then it stopped. i didn't take much notice until the following morning and when i went to t he pump house to find out why the pump had stopped, pushed the reset button it went for about 5-1- seconds then cut out. i checked everything before i took the pump off again...took the wet end off and plugged it in. the motor wouldn't start up without a shove. Pic_0107_120.jpg I have tried to put a pic in as an attachment so you can see where i am on the pump. I am thinking it is the bearings, but cannot get the cover off to have a look. Can you help.
    Last edited: Jan 6, 2009
  2. masterpumpman

    masterpumpman New Member

    Messages:
    729
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Bad Capacitor!

    It's probably a bad capacitor. The round thing on the top or in the back cover. It could be the start switch in the back under the cover is stuck or burnt out.
Similar Threads: motor problem
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Suggestions for a 2 well system with pump motor problems. Oct 3, 2013
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Problem with Goulds J Plus jet pump, motor stuck Jul 23, 2008
Pumps and Tanks Well Forum & Blog pump motor problem Jul 23, 2008
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Pump motor problem May 7, 2008
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Gould pump motor problems Jun 27, 2006

Share This Page