Floating black rubber/plastic? pieces in my Brine tank...help!

Discussion in 'Water Softener Forum, problems, installation and r' started by aaronbart, Apr 15, 2014.

  1. aaronbart

    aaronbart New Member

    Messages:
    1
    Location:
    MI
    Fleck 7000SXT Meter Water Softener - 40,000 Grain Capacity
    [Brine Tank Size:18x33 Round Brine Tank 10]
    [Res-Care Feeder:NO Res-Care Feeder]
    [Resin Media Option:Hi-Capacity Resin - 8% Crosslink]
    [Turbulator Option:NO Turbulator 10x44 Tank]
    [Plumbing Connection:BYPASS, Noryl 1-1/4" Male NPT]


    I purchased my Fleck in December and installed myself, no troubles and everything has been working great. Today I go to check the brine level and see lots of bits of black floating in the tank. From what I can tell they look like a soft rubber/plastic. Has anyone ever experienced this? My worst fear is that a gear or gasket has sheared and the remains are sitting in my brine tank. I don't want to go tearing into a brand new unit if I don't have to. So far I don't see any external signs of damage. Thanks for help in advance!

    Aaron
  2. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Messages:
    738
    Location:
    Ocala, Florida
    Anyway to post a pic of the debris? No way of knowing what it is without seeing it.
  3. SHR

    SHR Member

    Messages:
    99
    Location:
    Minnesota
    When you installed it yourself, did you use flex lines?
Similar Threads: Floating black
Forum Title Date
Water Softener Forum, problems, installation and r Black Water Mystery Jun 13, 2013
Water Softener Forum, problems, installation and r Black water after regeneration.... Oct 13, 2011
Water Softener Forum, problems, installation and r Black sediment coming from Water Softener Feb 19, 2010

Share This Page