New Versajet on old shallow well system problem

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by btglenn, Apr 26, 2014.

  1. btglenn

    btglenn New Member

    May 10, 2011
    Lost my Meyers pump to the freezes last winter and just put in a new shallow jet Schaefer versajet 1 hp made by Franklin elec The system worked fine before and fine after I primed and installed the new pump. The weather is heating up and I started to run sprinklers which was the longest the pump has run consecutively. Came home and it was off. No signs of overheat. Motor looks fine. No breaker tripped. Power is getting passed pressure switch 230v to motor but it doesn't turn on. Anyone have any experience with something like this. Thanks in advance

  2. valveman

    valveman Moderator Staff Member

    Mar 15, 2006
    Pump Controls Technician
    Lubbock, Texas
    There is an automatic overload in the motor. Let it cool a few minutes and try it again. If that doesn't work I would think you don't have power on the right side of the pressure switch, or the motor is shot. Was the motor wired for 230 volts?
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

Similar Threads: Versajet shallow
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog DIY Shallow Well with 1-1/4" Sandpoint Installation Nov 10, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog SAND POINT SHALLOW WELL ?'s Nov 5, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Question on putting bleach in shallow well/systren Oct 21, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Removing separated injector from jacuzzi 1/2 shallow well Oct 19, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Removing broken plastic injector from shallow well pump Oct 19, 2015

Share This Page