losing water

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by AWalker, Jan 5, 2009.

  1. AWalker

    AWalker New Member

    Messages:
    2
    We bought a house with a sand point well and I am learning on the fly. Recently we had to replace the pressure switch and we have and nothing but problems since then. After we replaced it, the pump would turn on every 20 minutes or so and run for about 10-15 seconds, we were told that we needed to replace the check vaulve. we replaced the check vaulve and fixed that problem. Since then any time the water does not run for a 3 or 4 hour period we lose our water completly. If we try to turn the water on we will get water for a little bit then it is gone completly, we are likly just getting what is left in the tank. When this happens we have to shut the water off to the house and let it rebuild pressure before we will have water again. Just wondering if anyone has any ideas on what my problems might be now.

    Thanks
  2. speedbump

    speedbump Previous member

    Messages:
    4,540
    Location:
    Riverview, Fl.
    Sounds like possibly two problems. The leak that you say is fixed now, and a plugged pipe feeding the pressure switch. These pipes are small in size and can plug shut with minerals which shuts off the pressure switches ability to sense the actual pressure preventing your pump motor from starting.

    To get into it deeper, we need more info.

    bob...
  3. AWalker

    AWalker New Member

    Messages:
    2
    thanks I will make sure that there is no leak, and I will clean the pipe feeding to the pressure switch. If there is anything else that you can think of or any information that would help you assess my problem it would be appreciated.

    Thanks
  4. speedbump

    speedbump Previous member

    Messages:
    4,540
    Location:
    Riverview, Fl.
    Check back after you take care of that, and let us know how it came out.

    bob...
Similar Threads: losing water
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Xtrol Water Pressure Tank Slowly losing pressure throughout the day Aug 27, 2012
Pumps and Tanks Well Forum & Blog HELP! I keep losing water May 29, 2012
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Losing presure w/o any water being used in home May 20, 2011
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Shallow well pump losing water pressure with garden hose attached Jun 8, 2009
Pumps and Tanks Well Forum & Blog slowly losing water pressure Feb 17, 2009

Share This Page