Kenmore water softner not drawing brine

Discussion in 'Water Softener Forum, problems, installation and r' started by SHP, Nov 13, 2011.

  1. SHP

    SHP New Member

    Messages:
    1
    Location:
    Maryland
    I have a Kenmore Elite water softner and it is not drawing brine. I have cleaned the venturi and gave it an extra back flush. Does anyone know what else I can do?
  2. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Messages:
    747
    Location:
    Ocala, Florida
    If the drain flow control is blocked the unit will not draw. Also the rotor, rotor seal or figure 8 o ring can cause it not to draw. If the venturi gasket has a lot of impression from the venturi, the draw will be chocked down. The unit comes with a flow control in the venturi. Remove it and check to see if you have a draw. Place unit on bypass. Advance it to a draw cycle and disconnect the brine line from the valve. Put the unit in service and check for a draw. If you have a draw and than lose it, the drain is restricted.
  3. Tom Sawyer

    Tom Sawyer In the Trades

    Messages:
    3,312
    Location:
    Maine
    there is a link here somewhere to kenmore's equipment or you can slog around their site till you find it. It's very useful but..Mialynette has steered you in the right direction. You can find the break down of kenmore's site though
  4. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Messages:
    747
    Location:
    Ocala, Florida
Similar Threads: Kenmore water
Forum Title Date
Water Softener Forum, problems, installation and r Kenmore Water Softener white 1" Disk Nov 27, 2014
Water Softener Forum, problems, installation and r Kenmore 350 watersoftner board fix for free! Oct 4, 2014
Water Softener Forum, problems, installation and r Kenmore water softner Oct 3, 2014
Water Softener Forum, problems, installation and r Kenmore water softener not working properly (no soft water) (no suction) Jan 8, 2014
Water Softener Forum, problems, installation and r Kenmore water softener 625.388150 Nov 15, 2013

Share This Page