Deep well jet pump problems

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by Goodiemobb, Mar 21, 2007.

  1. Goodiemobb

    Goodiemobb New Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    I recently installed a new 1 hp deep well jet pump, it was set at 30/50 psi. It took a while to get a prime but once it was primed the gauge(new) would not go over 30 - 35 which means the pump would not shut off. I have checked the pressure in the pressure tank with a tire gauge and it read 30 psi. which I was told it should be 28 - 32, So that shouldn't be the problem. Also, when I did shut the pump down, it did still maintain the pressure. Any ideas what the problem is? Thanks in advance.

    PS.
     
  2. sammyhydro11

    sammyhydro11 Previous member

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Occupation:
    Well Drilling-Test Borings-Water Treatment-Well an
    Location:
    Massachusetts
    GoodieMobb,
    cool name. It sounds like the jet assembly in your well might be clogged. What size well do you have and where is the pump located in relation to it?

    SAM
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: Deep pump
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Can a deep well pump burn out from continuous use/too much backpressure Feb 24, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Deep well Jet Pump Questions Feb 21, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog deep well/cistern system with 2 pumps Jan 5, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Wires pulled out of deep well pump, don't know where they go Nov 22, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Hand pump for very deep well? Oct 15, 2014

Share This Page