Control motor keeps kicking on and off

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by TXCarl, Nov 2, 2008.

  1. TXCarl

    TXCarl New Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Control motor making noise, no water

    Water well was working fine. Pump 4 years old, tank not old, new pressure switch. When power turned on it sounds like the control box keeps trying to turn on, making sort of a clicking noise, but no pressure is building up. What does that indicate? If the new switch is not set at a similar pressure as the old one, would that keep it from being able to start pump?
     
    Last edited: Nov 2, 2008
  2. Gary Slusser

    Gary Slusser That's all folks!

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Wherever I park the motorhome.
    Why exactly did you change the switch?

    Did you check the air pressure in the tank with no water in it to be 1-2 psi less than the turn the pump on switch setting? I.E. 30/50 switch settings gets 29-28 psi air pressure with no water in the tank.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: Control motor
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog 2140 ft pump motor control circuit via float switch..? Aug 6, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog submersible motor control box Nov 13, 2007
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Unorthodox Pump Control? Yesterday at 11:54 AM
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Control box buzzing, no water...help! Aug 7, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog New control box, no water Jul 14, 2015

Share This Page