Cold water suddenly brown

Discussion in 'Water Softener Forum, problems, installation and r' started by dpgoalie, Nov 14, 2010.

  1. dpgoalie

    dpgoalie New Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Location:
    NH
    Hi there,

    I have an artisan well and have not had any issues for the 3 years I have been using it. Today I ran the hose full blast for about three hours. When I went to use the cold water about an hour later, it was a light brown color. Could the use of the hose be related to the sudden change in water color? Thanks
     
  2. nhmaster

    nhmaster Master Plumber

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Occupation:
    Tech. Instructor
    Location:
    S. Maine
    You probably drew the well down pretty far and that tends to dislodge all that rust on the case. Wait a couple days and see if it clears up
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: Cold water
Forum Title Date
Water Softener Forum, problems, installation and r Ge Pro Elite Water Softener problems Yesterday at 8:40 PM
Water Softener Forum, problems, installation and r Water Softener Sizing - Need your input. Yesterday at 1:26 PM
Water Softener Forum, problems, installation and r I received my water test, what does it mean? Feb 2, 2016
Water Softener Forum, problems, installation and r Hard water and not enough water installed in brine tank after regen Feb 2, 2016
Water Softener Forum, problems, installation and r Help With Decision for Water Softener System Please Jan 26, 2016

Share This Page