Weird phone line problem...

Discussion in 'Electrical Forum discussion & Blog' started by Lithos, Nov 6, 2011.

  1. Lithos

    Lithos New Member

    Nov 6, 2011
    Athens, Greece
    I am experiencing a very weird problem.

    Firstly, there is no problem with my adsl line...

    I used a Siemens CL-110 modem-router and no speed problems.

    When I changed it to a Thomson TG585 v8, problems started...
    Low speeds, unless I pick up the phone.....
    When I am speaking to the phone or just pick it up, speed comes back!

    Line voltages are:

    48 Volts when phone is resting

    -20 volts when ringing

    8,44 Volts when I pick up the phone or speaking.

    Thanks in advance for any help!
  2. DonL

    DonL Jack of all trades Master of one

    Mar 30, 2011
    Rocket Scientist
    Houston, TX
    It sounds like you may have a bad or mis-wired DSL filter.
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

  4. LLigetfa

    LLigetfa DIYer, not in the trades

    Feb 6, 2011
    Information Technology
    NW Ontario, Canada
Similar Threads: Weird phone
Forum Title Date
Electrical Forum discussion & Blog Switch turned off, getting weird multimeter reading Mar 14, 2015
Electrical Forum discussion & Blog Weird lights blinking, AC compressors making weird noise when it does it. Sep 8, 2013
Electrical Forum discussion & Blog weird wiring and wierd voltages on 3 dual switches... Dec 17, 2012
Electrical Forum discussion & Blog GFI weird issue Oct 30, 2008
Electrical Forum discussion & Blog Weird Switch wiring Aug 13, 2007

Share This Page