Please help -- culligan water softener problem

Discussion in 'Plumbing Forum, Professional & DIY Advice' started by ADRamsey, Aug 11, 2005.

  1. ADRamsey

    ADRamsey New Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    We have a culligan mark 89 water conditioner that's about 10 years old and has always worked perfectly, until now. The last time we added salt, things just stopped. The unit seems to cycle (humming noise, water goes out the drain and into the brine tank) but the water is horrible. We have iron and iron bacteria, the taste and odor are awful and it's ruining my bathroom fixtures and we can't wash clothes. We've already taken down and cleaned the brine tank, which seemed to improve things slightly for a day or two, but now it's back to the same old thing; brown, cloudy water with a strong taste and smell. We can't get service in our rural area. Is there something else I should be doing? We've already checked for a salt bridge and we're convinced that's not the problem. Could a clogged line or something else cause this?
     
Similar Threads: Please help
Forum Title Date
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Plumbing sink with no overflow. Please help Thursday at 9:02 AM
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Please help identify this faucet brand TY Tuesday at 3:53 PM
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Leaking Connection - Help Please! Feb 1, 2017
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Please Help Me Find a single Chrome-KNOB that fits a Kohler 30467 diverter stem Jan 21, 2017
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice UPC horizontal wet vent (please help) Dec 15, 2016

Share This Page