Questions about installing a Kinetico K-60

Discussion in 'Water Softener Forum, Questions and Answers' started by aceswidlab1, Dec 1, 2013.

  1. aceswidlab1

    aceswidlab1 New Member

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Indiana
    I purchased this used a few months ago and just now have had time to try and install the unit. When i place the two tanks next to each other the two pipes that connect the two tanks seems to short. One of the two orings on each pipe is showing on one side. Is this normal? I would think that they should slide in further. Also my water was tested and I have a hardness of 25 I could not find online what disk number I should be using. There currently is a disk 4 in the unit.
     
  2. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Occupation:
    Owner of SWS Systems WWW.SWSSYSTEM.COM
    Location:
    Ocala, Florida
    All the orings should be inside the connection. If you can not push the tank close enough to get them inside the connection, you may have the wrong size tank connectors. The model 30 has a shorter tank connectors than the model 60. I have a manual for the Kinetico. Send me an e-mail and I'll send it to you.
     
    Last edited: Dec 2, 2013
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: Questions installing
Forum Title Date
Water Softener Forum, Questions and Answers Planning / Installing new softener, couple of quick questions Aug 9, 2012
Water Softener Forum, Questions and Answers H2O2 Injection Questions May 6, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers New Softener Questions Mar 23, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Some General Softener Questions Jan 17, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Katalox-Light or Filox Regeneration with an Oxidant Questions Nov 16, 2016

Share This Page