Not using salt

Discussion in 'Water Softener Forum, Questions and Answers' started by 01jordyn, Jan 31, 2010.

  1. 01jordyn

    01jordyn Gary

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Occupation:
    Trane
    Location:
    Pittsburgh PA
    I have a Culligan Mark 812. It has 2 tanks. One large tank for salt and one smaller for something that sounds like it would be caustic. Would you have any pictures of the configuration of the piping for this system? The system seems to be working, but it isn't using any salt. I don't have the small tank hooked up. It does have one line coming from the water softener to the smaill tank but the other line is hanging open. I bought the house and the system was here but it wasn't hooked up and I hooked it up. It doesn't use any salt but it takes the rust out of the water. I do have well water. Any help you could provide will be appreciated.

    Thanks,

    Gary
     
  2. Akpsdvan

    Akpsdvan In the Trades

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Occupation:
    Business owner/service and sales
    Location:
    Alaska
    This has the three tank set up?
    Mark 812 , tank 18X36 salt, and then the little 6x33?

    photos if you have any, also pm me if you would like.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: using salt
Forum Title Date
Water Softener Forum, Questions and Answers Does using or not using a salt grid affect programming? Jul 27, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Fleck 5600SXT water softener barely using any salt Jul 2, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Prevent scale buildup on hot water heating elements using a salt-free water conditioner. Jun 27, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Using 12 40lb bags of salt a month Mar 31, 2017
Water Softener Forum, Questions and Answers Water Softener, Using too much salt Nov 28, 2016

Share This Page