Well problem

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by davismed, Apr 14, 2006.

  1. davismed

    davismed New Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    In the past few weeks while using the water in the house it will stop for a second or two and flow again. We are on a deep well system and when the water stops running there is a click at the relay by the presure tank. Do you have any thoguhts on what it might be?. The system is only about 1 year old.
     
  2. Bob NH

    Bob NH In the Trades

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Location:
    New Hampshire
    It sounds like something that would happen if you don't have the correct amount of air in your tank. You might have too much pressure.

    Shut off your pump switch or breaker and drain the tank by running water until it quits. Then measure the air pressure in the tank. It should be 2 psi LESS than the PUMP START pressure on your pressure switch.

    If it is too high, you can increase the pressure setting on your pump (if the pump has the capability to deliver higher pressure), or you can lower the air pressure in the tank. In any case, you need to get to the condition 2 psi less than start pressure when tank is empty.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
  4. davismed

    davismed New Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Thanks will give it a try.
     
Similar Threads: problem
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Shallow well/spring pump problem Feb 23, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Problems with a Grundfos booster pump. (first-time post) Feb 11, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Water treatment problem, flooding my yard Feb 1, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Problems with deep well... Jan 19, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog New owner old pump system with problems?? Jan 4, 2015

Share This Page