troublingshooting low pressure

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by bort, Apr 13, 2006.

  1. bort

    bort New Member

    Joined:
    Apr 13, 2006
    My well-pump was running good, until I pulled on the hose to hard and pulled the upper PVC section completely off the pump, that contained the hose bib, 1†PVC pipe and the bladder. I replaced the upper section and PVC and used Teflon Tape for the connections. After priming, the pump pressure from the hose bib appears to only be about ¼ the pressure it was before this happened.

    I disassembled the pump and motor and looked inside the pump, and the it looked good.

    Next I rebuilt the upper section again, but this time with Galvanized Steel. It didn't help the pressure.

    Next I replaced the 1 ¼ inch PVC piping and the check valve on the intake side of the pump. It still only pumps about ¼ of what it did before.

    Help! Any suggestions?


    Thanks in advance

    bort
     
  2. speedbump

    speedbump Previous member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Occupation:
    Water well and pump tech.
    Location:
    Riverview, Fl.
    Will it make pressure if you turn off the water faucet? If so, how much?

    bob...
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: troublingshooting pressure
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Troubleshooting help: Low pressure issue Jun 20, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog New pump not building pressure Jun 16, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog No water and pressure tank empty.... Jun 14, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Problem with tank, no pressure Jun 7, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog I got a pressure gauge. Long story. Not having a problem. Jun 6, 2015

Share This Page