Toilet? Pressure Problems

Discussion in 'Toilet Forum discussions' started by sjp5028, Dec 15, 2004.

  1. sjp5028

    sjp5028 New Member

    Messages:
    1
    I have three toilets in my home
    All are new
    One was installed 14 months ago (lower level)
    Two were installed 10 months ago (upper Level)

    Recently all the toilets keep "running" after the tank fills.
    If I open the faucet at the sink the "running" stops immediately.

    Any help?
  2. ocpilot

    ocpilot New Member

    Messages:
    6
    You might consider disassembling the fill assembly in the toilet and check for dirt, sand etc.

    I had a similar situation after doing some outside repairs on my main. Got a bunch of sandy dirt in the line. Caused every toilet in the house to run until I dismantled and cleaned.
  3. LonnythePlumber

    LonnythePlumber Plumber, Contractor, Attorney

    Messages:
    319
    Location:
    Wichita, Kansas
    Adjust Water Level

    You probably just need to adjust the water level in the tanks. It should be below the overlow tube opening about an inch. As the toilets get used the washer in the fill valve gets an indentation that allow the water level to rise.
Similar Threads: Toilet Pressure
Forum Title Date
Toilet Forum discussions Need toilet that (hopefully) won't clog, looking for pressure assist Apr 3, 2013
Toilet Forum discussions Pressure flush toilet leaks at floor Sep 13, 2012
Toilet Forum discussions Replacing a 2001 Cadet Pressure Assisted toilet? Aug 7, 2012
Toilet Forum discussions The enemy within (the bathroom): Pressure-assisted toilets Jul 21, 2012
Toilet Forum discussions Flushmate Recall on Flushmate® III Pressure-Assisted Flushing System for Toilets Jun 25, 2012

Share This Page