Pump Problem?

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by PaulJ, Mar 12, 2007.

  1. PaulJ

    PaulJ New Member

    Messages:
    2
    Hi All,
    Brand new to the forum did some searching but couldnt find any real info.on my problem so here it is...
    I have a 1/2 HP submersible and a myers tank, system is 10 years old.
    Came home yesterday and no pressure,cant get the pump to kick in either,
    checked and replaced control box(franklin) no good. when I turn on pressure switch manually all I get is a spark.Any Ideas?

    Paul
    Last edited: Mar 12, 2007
  2. speedbump

    speedbump Previous member

    Messages:
    4,540
    Location:
    Riverview, Fl.
    This isn't the answer your looking for, but average life of a submersible pump is 7 years, yours is ten years old. The spark may be what you see before the overload protector in the motor trips because the motor can't start. It could be a bad wire in the ground or in the well also.

    bob...
  3. PaulJ

    PaulJ New Member

    Messages:
    2
    You are right Bob not the answer I wanted to hear but thanks anyway...
    Called in the pros

    Paul
Similar Threads: Pump Problem
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Submersible Pump Problem Jun 30, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Help diagnosing well pump problem Jun 7, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Deep well pump (?) problem Apr 29, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Problem with starite 1hp pump HELP Jan 4, 2014
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Suggestions for a 2 well system with pump motor problems. Oct 3, 2013

Share This Page