No Soft Water

Discussion in 'Plumbing Forum, Professional & DIY Advice' started by sbcoach, May 5, 2007.

  1. sbcoach

    sbcoach New Member

    May 3, 2007
    I have a Kenmore water softener that was run out of salt. Not a new thing. This time after refilling the salt and regenerating a few days there still is no soft water. Everything seems to be working correctly in the regeneration cycle but still no soft water. Ideas??
  2. kordts

    kordts In the Trades

    Oct 15, 2005
    industrial service plumbing foreman
    exurban Chicago
    Call Sears, if it's still under warranty. I myself use an independant treatment guy to test water and design the systems. Your salt setting may be too low. It may need to be set to regenerate more often.
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

  4. SteveW

    SteveW DIY Senior Member

    Feb 11, 2005
    Omaha, NE
    You probably have a water heater full of hard water. It will take a while to refill with soft water.
  5. Gary Slusser

    Gary Slusser That's all folks!

    Aug 31, 2004
    Wherever I park the motorhome.
    Is the water in the brine tank higher than normal?

    Is there water running to drain in a regeneration?

    Check the operation and troubleshooting sections here:
Similar Threads: Soft Water
Forum Title Date
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice water softener discharge line help Wednesday at 12:58 PM
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Fire sprinkler alarm problem since water softener install Oct 8, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Fleck 5600 Water Softner Sep 9, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Musty smell from new water softener Aug 19, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Water Softener Drain May 29, 2016

Share This Page