Kintetico Model 30

Discussion in 'Plumbing Forum, Professional & DIY Advice' started by pengun21us, Oct 18, 2004.

  1. pengun21us

    pengun21us New Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    I cleaned the salt tank and, unfortunately, took apart the float tube assembly. Now it just fills the tank with water, when I manually regenerate the cycle.

    Any ideas?
     
  2. hj

    hj Moderator & Master Plumber Staff Member

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Occupation:
    Plumber
    Location:
    Cave Creek, Arizona
    kinetico

    Unless you can figure out what you did wrong, you will either have to buy a new float assembly, if Kinetico will sell it, or call them to have it replaced.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
  4. pengun21us

    pengun21us New Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Found it

    There is an archaic magnet and ball assembly inside the float rod. The magnet slides up and down to let the ball either block water or let it in. If the tiny 1/4" magnet isn't set just right, it doesn't work.

    Apparantly, the new ones don't work that way.
     
Similar Threads: Kintetico Model
Forum Title Date
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Shower remodel to tile, position for face of valve rough in Apr 16, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Bathroom Remodel - Vent issue Mar 2, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Need help with shower remodel please Jan 26, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Ranch on slab, bathroom remodel, drain question Jan 11, 2016
Plumbing Forum, Professional & DIY Advice Bathroom remodel DWV plan - DIY Advice Jan 9, 2016

Share This Page