Help: Explorer won't load any sites

Discussion in 'Computers and Stuff' started by SD44, Dec 10, 2009.

  1. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    I was browsing around on my home pc last night with no problems, while loading some pics from my scanner. All of a sudden, no websites would load. Every site I tried to pull up gave me the ole "windows explorer cannot display this page" message. I rebooted, didn't work. did an antivirus update, didn't work. defragged, didn't work. did a system restore to last week, didn't work.

    I'm definitely connected to the internet, because i have the little monitor icon in the bottom right corner that tells me my connection speed, plus it let my antivirus download an update. Any ideas? I've rebooted a dozen times since last night.
  2. frenchie

    frenchie Jack of all trades

    The obvious question is - how did you post this?

    Next would be, have you tried (can you try?) other browsers - firefox, chrome, opera?
  3. Terry

    Terry Administrator Staff Member

    Messages:
    14,754
    Location:
    Bothell, Washington
    Hey, this isn't just any site.

    But I might do a software update on it later today.
  4. Scuba_Dave

    Scuba_Dave Extreme DIY Homeowner

    Messages:
    885
    Location:
    South of Boston, MA
    Clean out cookies & cache on the PC
    I'd think he posted from a work PC or friends ;)
  5. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    I'm at work. I've never used another type browser other than Explorer, and don't really want to. I want to fix Explorer. I even had the little yellow shield in the bottom right corner where it was uploading a microsoft update, but for some reason my explorer browser still won't work.
  6. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi

    I did this, did not help.
  7. krow

    krow Plumber

    Messages:
    906
    Location:
    Ontario, Canada
    Reboot your modem. Usually unplugging your modem , waiting 5 minutes will reset it. You may have a reset button on your modem as well (usually with the end of a pen you can reset/reboot)
  8. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    my modem is internal, but I haven't tried unplugging everything. I'll try that tonight.
  9. frenchie

    frenchie Jack of all trades

    The reason I asked, was that if you can, we've narrowed the problem down to IE, and not something else.

    Also, because if you can post from the same room as the computer, it'd make all of this easier, no lag in the conversation.

    And because if the problem really is IE, and not something else, I was going to suggest a fresh re-install of Internet Explorer - uninstall it, reboot, then download a fresh copy & install it. If the problem's something in IE, that should do it.

    But you will need another browser to do that. Unless you have it on disk somewhere?


    ...

    What've you got against other browsers, anyways?

    FYI, any of the three is a lot easier to use, noticeably faster, way more resistant to virus & malware, and way less buggy than Explorer.
  10. frenchie

    frenchie Jack of all trades

    This forum is sweet.

    Have you seen the new Breaktime format? What an ugly mess.

    The front page looks okay, but pick a thread & try to read it: headache-inducing bad design skills.

    http://forums.finehomebuilding.com/forum/4
  11. Scuba_Dave

    Scuba_Dave Extreme DIY Homeowner

    Messages:
    885
    Location:
    South of Boston, MA
    I have 3 browsers loaded
    If I have a problem with one I try another
    Or if I just want to flag some idiot off Craigslist :D
  12. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    Okay, I uninstalled then reinstalled my internet provider (peoplepc). That allowed my yahoo messenger to work, which I couldn't do the night before; I even chatted with some friends last night on it. And my antivirus will still download updates. Peoplepc also has it's own browser-type window that opens when you're online (kinda like AOL), and it has it's usual links and advertisements loading on it.

    But Explorer still won't work. I doesn't give me the "page cannot be displayed" message anymore on the browser, like it did the night before. Instead it just gives me the "connecting" message on the tab, like it's trying to load the homepage. But it never loads. And if I click anywhere on the browser, I get the (not responding) message at the very top of the browser, like it's locked up.

    I don't have any other type browsers on my pc. I guess my only option now is to find a friend with a Microsoft Office CD and try to re-install Explorer. Any other suggestions? :(
  13. jimbo

    jimbo Plumber

    Messages:
    8,997
    Location:
    San Diego
    I am pretty inept at computers. But if I have trouble, I first just do a restart. That fixes a lot of things. Next is to do a system restore to a few days ago. If it's beyond that, call the Geek Squad!
  14. Scuba_Dave

    Scuba_Dave Extreme DIY Homeowner

    Messages:
    885
    Location:
    South of Boston, MA
    I never use or install any providers software
    What OS are you using ?
    Ability to go back to a prior system restore point ?
  15. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    Guys read the initial post. I've done a system restore to a previous point, I've obviously rebooted several times.

    How can you NOT install the provider's software, and still have internet service? I have dialup, by the way, it's the only thing we can get here. :cool:
  16. FloridaOrange

    FloridaOrange Plumbing Designer

    Messages:
    1,317
    Location:
    SW Florida
    You only need the settings provided by the provider for pop/smtp, dialup numbers and such. I've never used anything besides IE and Firefox.
  17. Scuba_Dave

    Scuba_Dave Extreme DIY Homeowner

    Messages:
    885
    Location:
    South of Boston, MA
    Providers software loads settings for you + junk I don't want
    I've never needed it...with dial-up or for anything else
  18. SD44

    SD44 New Member

    Messages:
    40
    Location:
    Mississippi
    I never could get it straightened out, I just bit the bullet and started over from scratch. I uninstalled and reinstalled XP, and added everything back on. Explorer works now, would've still been nice to know what went wrong.

    For some reason now I can't download yahoo messenger. it gives me the RUN or START icon to start downloading it, and as soon as I select either one (tried both) the icon goes away but it never starts downloading. I even tried turning my firewall off.
Similar Threads: Help Explorer
Forum Title Date
Computers and Stuff Printer help Sep 29, 2012
Computers and Stuff Huge COMPUTER problem need huge help Feb 6, 2010
Computers and Stuff Latest in Stimulus: 'Cash for Refrigerators' Could this help the plumbing industry? Aug 24, 2009
Computers and Stuff Cat 5 Spaghetti Soup - Help!! Jan 11, 2009
Computers and Stuff cood11b1 error problem, Help!!!!!! Aug 11, 2008

Share This Page