Culligan Reverse Osmosis System (AC-30) leaking at quick connect

Discussion in 'Water Softener Forum, problems, installation and r' started by Robert Warburton, Mar 15, 2014.

  1. Robert Warburton

    Robert Warburton New Member

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Location:
    Indiana
    I am wondering if anyone can provide advice to fix the leak on I am having on my reverse osmosis system. The system is model AC-30, and the leak is occurring around the quick fit connections: the smaller lines- 1 that connect the water supply to the manifold and the one that connect the manifold to the drain. Both of these quick connect are leaking.
    To try to fix this, I removed the quick connect fitting, removed the O-ring and inspected. No damage was seen. Lubricated the O-rings and re-assembled everything. When I inserted the tubing, I pushed it in as far as it would go. Then turn on the water supply slowly, and leaking began immediately.

    Any suggestions to try and fix this?

    Thanks,
    Rob
     
  2. ditttohead

    ditttohead Water systems designer, R&D

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Occupation:
    Water systems designer, R&D, Technical Director
    Location:
    Ontario California
    Remove the tube, cut off 1" of tubing and try again. If this does not work, then you will have to replace the o-ring.
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
  4. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Occupation:
    Owner of SWS Systems WWW.SWSSYSTEM.COM
    Location:
    Ocala, Florida
    I lube with a light coat silicone.
     
  5. mialynette2003

    mialynette2003 Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Occupation:
    Owner of SWS Systems WWW.SWSSYSTEM.COM
    Location:
    Ocala, Florida
    For some reason it's not letting me edit my last post so here it is;

    I lube with a light coat of silicone after trimming. It may not be pushed in completely.
     
Similar Threads: Culligan Reverse
Forum Title Date
Water Softener Forum, problems, installation and r Culligan mark 89 recommended settings, and general questions Apr 10, 2015
Water Softener Forum, problems, installation and r Eversoft removed and replaced by Culligan Apr 7, 2015
Water Softener Forum, problems, installation and r Culligan Iron Cleer compressor only runs for a second Feb 18, 2015
Water Softener Forum, problems, installation and r A couple of culligan super s questions Sep 22, 2014
Water Softener Forum, problems, installation and r Culligan Softener always running Sep 10, 2014

Share This Page