Burnham boiler question

Discussion in 'Boiler Forum' started by frank in ohio, Sep 25, 2013.

  1. frank in ohio

    frank in ohio New Member

    Messages:
    22
    Location:
    Ohio
    I just had a new Burnham boiler installed, oil fired, and when we first fired it up, we cranked each thermostat (2 zones) all the way max and it worked fine. This was about a month ago, I haven't had to use it until recently. What seems to be happening is that if I have the thermostat set for some temperature, say 70 or so, and the house gets colder than that, I can hear the circulator come on, then the burner will fire for just a few seconds, then turn off, circulator and all. Then a short time later, the process repeats. If I turn up the thermostat to some higher number, say 80, then it fires up as it should. I know I should call the contractor, but I don't have much confidence in him, figured I'd try here first. This is a Burnham model V8H and there are electronic controls on it, like high temperature, low temperature, and such, just wondering if something is set incorrectly. Any suggestions would be appreciated.

    thanks
    frank
Similar Threads: Burnham boiler
Forum Title Date
Boiler Forum Burnham Alpine Boiler Pump Runs with DHW Priority Oct 26, 2014
Boiler Forum burnham alpine 105 boiler ignition issues Jan 1, 2014
Boiler Forum Burnham Holiday gas hot water boiler air hammer Nov 6, 2013
Boiler Forum Installing Burnham MPO IQ Boiler with more than two zones Sep 9, 2012
Boiler Forum Is my new Burnham Boiler delivering all the heat that it should?? Nov 28, 2011

Share This Page