1 yr old water heater and its already ugly! please look

Discussion in 'Water Heater Forum, Tanks' started by gsinc, Aug 23, 2011.

  1. gsinc

    gsinc New Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Location:
    Manitoba
    I just installed an electric water heater (brand GSW) a year and 4 months ago. Last week we stopped getting hot water due to the breaker blowing, I called over the electrician to trouble shoot and he said it was the lower element that went, So last night i tried replacing it but was sold the wrong element, as i was getting ready to change it, I shut power off, turned water off, drained tank and then pulled lower cover off and came across a rusty bottom. My question, is this normal, I have attached some pics of the lower and upper element hook ups and of the old element. I am going to store where it was purchased today to see if they have any advice on this, I just wanted some other unbias opionions with what i should do or if this is normal.

    IMG-20110823-00273.jpg IMG-20110823-00274.jpg IMG-20110823-00275.jpg
     
  2. Jack_Mason

    Jack_Mason HVAC Expert

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Location:
    new york, ny
    Definitely not normal for a new unit. Which brand/model is this?
     
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

     
Similar Threads: water heater
Forum Title Date
Water Heater Forum, Tanks Water heater leaking around themostat. American Standard e62-50h. (Photo attached) Wednesday at 9:53 AM
Water Heater Forum, Tanks Water Heater ??? Monday at 7:10 PM
Water Heater Forum, Tanks Water Heater wiring, Please help Feb 22, 2015
Water Heater Forum, Tanks Questionable Installation Issues with new water heater Feb 20, 2015
Water Heater Forum, Tanks A few issues with my water heater... Feb 16, 2015

Share This Page